Natuurlijk gezond met de behandelingen van Paardenpunt

Met een breed scala aan verkregen kennis kan ik gemakkelijk anticiperen en weten waar op dit moment voor het paard de prioriteiten liggen, zodat een goed behandelplan kan worden opgestart.

Stel direct een vraag

Bekappen en Hoefschoenen

Voor een gezonde hoef is regelmatig onderhoud ervan belangrijk. Naast de schoonmaak en de verwijdering van de overmaat aan hoorn, zijn de stand en de beweging van de hoef van belang.

Bemer-therapie

De Bemer is ontwikkeld om het bloedvatsysteem tot in de kleinste haarvaten te stimuleren. Door een pulserende, electromagnetische signaal wordt de doorbloeding sterk verbeterd.

Cranio Sacraal Therapie

De therapie is bedoeld de golfbeweging van de vloeistof van het hoofd tot in het sacrum te herstellen en zo de vitaliteit en het zelf herstellend vermogen van het lichaam te verbeteren.

Hirudo Therapie

Al meer dan 3000 jaar ingezet als aanvullende geneeswijze. Wetenschappelijk onderzoek heeft uitgewezen dat de medicinale bloedzuiger via hun speeksel meer dan 80 a 100 bioactieve stofjes inspuit.

Lymfedrainage

Net als de mens heeft het paard een lymfesysteem dat een soort reinigingsdienst vormt. Het bevat geen actief pompsysteem en daar kan Manuele Lymfe Drainage (MLD) bij helpen.

Hoefschoen aanmeten

Een pasconsult voor de functionaliteit van de hoefschoen, de discipline, het  bewegingspatroon, de stand, en de hoefvorm.

Kinesiologie en Shiatsu

Beide een holistische behandelmethode, dat wil zeggen dat het lichaam samen met de geest wordt benaderd als één geheel, het valt onder de complementaire geneeswijze.

Metavital Horse Scan

Het Metavital Horse systeem is een zogenaamd "Multidimensional Non-Linear Spectrography" systeem. Het maakt een analyse door middel van het uitzenden van photonengolven. Het paard wordt gescand door middel van 2 detectoren op de wang.

Aanmelden

Zelf uw paard
behandelen

Met onze verhuurdienst!

Naast curssusen en behandelingen verhuren wij ook verschillende apparaten waarmee u zelf uw paard kunt behandelen. Reserveer online en haal op bij de Paardenpunt manege. Interesse in iets huren? Neem contact met ons op!

Paardenpunt © 2022 all rights reserved    /    

 Made with ♥ by iszo+